Over ons

Bloembinderij Henk de Jonge is een zeer kwalitatieve bloemenwinkel die zich typeert door een eigen unieke stijl. Bij ons vind je niet alleen bloemen van zeer hoge kwaliteit, ook onze potten en vazen zijn het omlopen waard. We maken stukken waarvan u lang plezier kan hebben en geen boeket is hetzelfde! We vinden het heel belangrijk dat elke klant met een lach naar buiten gaat. Wij kennen veel van onze klanten en doen er dan ook alles aan om boeketten en stukken op maat te maken.

 

Een stukje geschiedenis

Bloembinderij Henk de Jonge is in juli 1974 opgericht door Henk en zijn vrouw Ina. Henk komt uit een ondernemersgezin; zijn ouders hadden al een groentezaak in Balkbrug. Hij vertelt dat hij geen interesse had om de groentewinkel over te nemen, maar wel zou hij er een bloemenwinkel van willen maken. Als locatie had hij Dedemsvaart op het oog.

Zo kwam het dat hij in juli 1974 samen met zijn vrouw Ina de bloemenwinkel Romkes in Dedemsvaart overnam. Ze hebben die jaren daarop flink verbouwd aan de winkel. Henk vertelt dat de zaak vanaf het begin direct goed liep: “Het scheelt dat de winkel voordat wij hem kochten al een bloemenzaak was. Nu was het alleen onze taak om onze eigen draai eraan te geven. Dat hebben we altijd vol te weten houden: een unieke eigen stijl volgen die ons onderscheidend maakt als je naar de andere bloemenwinkels in Dedemsvaart kijkt.”


Ze hebben vele jaren keihard gewerkt in de winkel. Henk vertelt over zijn passie voor bloemen: “Het is heel mooi omdat je met een levend product werkt. Ik stond vaak achterin de binderij om stukken te maken. Ina stond veel in de winkel en deed de boekhouding.”

Inmiddels werken Henk en Ina nog maar 1 dag per week in de winkel. Yvonne van der Veen is in 2017 bij de VOF ingekomen met als bedoeling de zaak uiteindelijk helemaal over te nemen.